Top Menu

Visie

200905_002Visie op opvoeden

Opvoeden is een kwestie van samenwerken.
Door ruimte te geven aan de creativiteit en de nieuwsgierigheid van kinderen, creëer je een harmonieuze omgeving waarin iedereen zich lekker voelt.Elk kind mag zichzelf zijn. Elk kind krijgt de ruimte om zijn eigen ik te ontdekken op een zinvolle manier. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Kleine baby’s spreken dan wel niet, maar elke blik, elke aanraking, elk woord nemen ze op als sponsjes… hun hersenen groeien het snelst wanneer ze klein zijn!

Visie op regelgeving

Regelgeving is belangrijk om het professioneel karakter en de kwaliteit binnen de kinderopvang te waarborgen. Ouders moeten de garantie hebben dat hun kinderen in goed opgeleide handen zijn en in een veilige omgeving ontwikkelen. Soms gaat de interpretatie van de regels evenwel heel ver. Een lege ruimte is de veiligste ruimte… maar waar is dan de ontwikkeling ? Het bewust en verantwoordelijk omgaan met de regelgeving, in het belang van het kind, is een onderwerp dat permanent in onze opleidingen verweven wordt.

Visie op natuur

De natuur – fauna en flora – is een pedagogisch avonturenpark. Het is belangrijk dat kinderen in contact komen met ‘elementen van’ de natuur. Hoe klein ook de opvang, hoe verstedelijkt de ligging … een klein beetje natuur in de opvang brengen is altijd mogelijk. Veilig én gezond! En zelfs al doe je niets – dan nog is de natuur aanwezig: elk vogeltje dat voorbijvliegt, elk spinnetje dat even binnen wandelt…

Visie op vorming

Net zoals elk kind, heeft ook elke professional in de kinderopvang een eigen persoonlijkheid.
Tijdens de vormingen vertrekken we dan ook vanuit je eigen inspiratie en creativiteit.

U bent aan het woord!

Tot binnenkort.

Helga Bauwens

meer dan 15 jaar ervaring als zelfstandig vormingswerker
in de kinderopvang en het onderwijs
en in pedagogische begeleiding in de zorgsector

Comments are closed.